zondag 27 september 2015

Bijna mobiel

Vandaag alle verbindingen opgetekend en toen alles uit elkaar gehaald om het in een fiets bestendige behuizing te zetten.

De behuizing is een diepvries doos van de Blokker, lekker stevig, lucht en water dicht. Als eerste een plekje voor de fijnstof meter gezocht, warm en droog aan de binnenkant, een gaatje gemaakt voor de bemonstering van de buitenlucht.

In de fijnstof meter zat maar 1 gaatje voor de bevestiging, dat vind ik te weinig voor een hobbelende fiets, dus er is een u-profiel gemaakt van een half Tic Tac doosje en nog een extra schroefje aan de onderkant geplaatst. Achter de fijnstof meter zit de temperatuur en vocht opnemer alles lekker in de rijwind. Over de opening van de fijnstof meter en de temp/rv meter komt nog een kapje om te voorkomen dat er water naar binnen wordt gezogen.

De SD module heeft een plekje links achter zodat het kaartje er makkelijk in en uit kan. De Arduino Leonardo zit onder de display module, de ventilator die de lucht door de fijnstof meter moet trekken zit links.

De GPS module en de spannings omvormer zitten op de bodemplaat. De batterijhouder licht nu nog los op de bodemplaat maar ik denk dat ik morgen ook nog even een bakje maak van polypropyleen zodat de batterijen niet gaan schuiven tijdens het fietsen er komt natuurlijk nog klitteband over heen om het te fixeren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten